Η δική μου αισιόδοξη πλευρά

Ξεγυμνωμένος από την εκτόνωση των προ covid δραστηριοτήτων παλεύω δυσκολότερα και ουσιωδέστερα μεταξύ ύπαρξης και κατανάλωσης.

Η απελπισία και η ευτυχία του αγώνα η ίδια.
Κι η πρώτη ευστυχία είναι που νιώθω τον αγώνα τούτο απαραίτητο.

Πώς να κάνω τη ζωή μου αντίστοιχη των όσων νιώθω; Κι εκείνα που νιώθω με ξεπερνούν, σε ξεπερνούν. Δεν αρκούνται στις προσθαφαιρέσεις και στα ζυγίσματα. Είναι μια χημεία κλειδοκράτορας του Αόρατου, ίδια μ’ εκείνη που ενεργεί στην κουζίνα της παλιάς γυναίκας που έφτιαχνε ψωμί με τέσσερα υλικά: αλεύρι, λάδι, νερό, αλάτι.  Και πολύ κόπο, πολύ πείσμα, πολύ μεράκι, πολλή αισθητική.

Καλός μάγειρας είναι εκείνος που εκτιμά τη γεύση. Που θέλει το νόστιμο. Τον ουρανίσκο παιδευμένο.

Τα απλά υλικά μου ζητώ να βρω που θα με κάνουν να σου μιλήσω με τη φωτιά μου για όσα όνειρα μου δεν χωράνε στον κόσμο, όπως τον φτιάξαμε.   

Η απογύμνωση που προκαλούν οι περιορισμοί είναι κουδούνι για το μάθημα της απλότητας.

Εκτιμώντας ότι μ’ ένα διακόπτη έχω ζεστό νερό θέλω όλοι να έχουν αυτοί την ευκολία. Να κάνουν ένα μπάνιο ξέγνοιαστοι, αμέριμνοι, ωραίοι. Δίχως να γίνεται η ζωή τους επιβίωση. Θέλω να μιλήσω, να παλέψω γι΄αυτούς, γιατί είμαι στο εφικτό του μέσου : ούτε φτωχός να μην έχω νου για τούτα, ούτε πλούσιος να μην έχω λόγο.

Η απλότητα πρέπει να νοείται ως κέρδος. Όχι ως αφετηρία. Δεν θέλω να καταλάβω απλά τον κόσμο. Θέλω να μελετήσω τους νόμους των πραγμάτων ως ερευνητής και όχι ως μαθητής που ψάχνει τα sos, για να καθησυχαστεί με του άλλου την επιβράβευση.

Ζητώ την πλήρη γνώση της ιδιότητάς μου μέσα από τις συμπληγάδες του Έρωτα και του Θανάτου κι έτσι έγινα αυτοαμφισβητούμενος αντιεξουσιαστής. Ενάντια σε κάθε εξουσία που μ’ εμποδίζει να γίνομαι, να αγαπώ, να διαγράφομαι, να φεύγω, να συνυπάρχω, να διεκδικώ, να γελοιοποιώ με μια φιγούρα μοναχικού ζεϊμπέκικου καθεστώτα αναλύσεων και εν τέλει να είμαι και ο θύτης και το θύμα της ζωής.

Η απογύμνωση των περιορισμών φανερώνει τη γυάλα μου, τις προκλήσεις μου και την ευκαιρία μου.

Απλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑