Στιγμές «Τσάρλεστον»

Το υπέροχο του γευστικού βιώματος μιας «Τσάρλεστον» καραμέλας είναι -πέρα από την εμπειρία του ουρανίσκου- το μεμονωμένο της κατανάλωσής της. Γι’ αυτό μου φαίνεται πάντα πιο νόστιμη, όταν πάω στο περίπτερο και αγοράζω δυο-τρεις. Δεν χάνεται το πολύτιμο της γεύσης και του περιτυλίγματος στην ποσότητα μιας συσκευασίας. Θα ήθελα πολύ κάποτε να ήμουν ο παραγωγός του γλυκίσματος, για να έχω άπλετο, αλλά η πείρα μ’ έμαθε πως ίσως έπεφτα στον κίνδυνο να ισοπεδώσω το γευστικό βίωμα. Ή τουλάχιστον θα ήταν πιο δύσκολο για ‘μενα να συντηρήσω τη μαγεία του. Με τη γραφή μου νιώθω συχνά το ίδιο. Κινδυνεύω να ισοπεδώσω τις λέξεις ή να τις χρησιμοποιώ αλόγιστα και έτσι μου βγαίνουν άγευστα νοήματα που ούτε να τα κεράσω θέλω. Κάποιες φορές, βέβαια, νιώθω πως από το περίπτερο του νου μου αγόρασα ένα μοναδικό γλύκισμα. Το ξετυλίγω και νιώθω τη ζάχαρή του στα ακροδάχτυλά μου. Είναι μια στιγμή που διαλέχτηκαν οι σωστές λέξεις από την άπλετη παραγωγή της σκέψης.

1

Γλώσσα, ελευθερία, έρωτας, θάνατος, μοναξιά. Να φύγω και να γυρίσω, όταν σταματήσει η φασαρία, για να με κάψουν ήρεμα και συνειδητά.

2

Η Ηθική είναι σαν τη γυμναστική νομίζω. Ιδρώνεις να νικήσεις, με ύστερη επίδραση την ευεξία. Τώρα τι είναι Ηθική, είναι άλλο θέμα.

3

Κενότητα πλήρης.
Ή κενή πληρότητα;

4

Το όνειρο που χάθηκε.
Το όνειρο μου χάθηκε.
Τώρα να δω αν το θέλω.

5

Αντιλαμβάνομαι τον χρόνο.
Αλλά ως καιρό.
Κάτι πρέπει να κάνω.

6

Το ρεαλιστικό σενάριο είναι, νομίζω, αυτό που θα συμβεί, αν δεν επέμβω δραστικά στα γεγονότα.

7

Μια εποχή ατομικών αγώνων. Ζωές που καταφέρνουν να σπάσουν το φράγμα του ικανού, μα φορτωμένες ενοχή και άγχος. Ένας ιός φτάνει να διαρρήξει το πλέγμα της φυσικής ροής του κάθε –μέρα. Στη νωχέλεια θα μετρήσουμε την ποιότητα μας. Πάλι φόβος κι από παντού το εμπόριό του.

8


Στο παράθυρο η φυγή
δάκρυ αγέραστο
σαν το πρώτο μας γυμνό κορμί
σαν εκδρομής παραμονή
πάθος αγέλαστο.

9

Ο εχθρός σε μια ζωή άδεια φέρνει ενδιαφέρον. Σε μια ζωή καλή φέρνει περιττό βάρος.

10

Του Έρωτα έργο μυστικό
να δείχνει τι μας λείπει
στις ακριβές μας τις χαρές
να μας γεμίζει λύπη.

11

Νομίζω ότι στο μέλλον θα κυνηγηθούν οι τσαγκάρηδες και κάθε λογής μεταποιητές. Το να δίνεις κάπου την παλιά λάμψη δεν είναι επίκαιρο. Θα σωθούν, όμως, στα καταφύγια των φτωχών, που από ανάγκη και αισθητική θα τους περιθάλψουν. Θα σωθεί η μαστοριά από τους δραπέτες του καταναλωτισμού.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑