Μια φορά και ένα story ήταν η Αθήνα

Μια στιγμή ήταν και έφυγε. Δραπετεύουν από το παράθυρο της λησμονιάς και γυρνάνε πίσω ντυμένες νοσταλγία. Στο κέντρο τους ή ακόμα και στην ύστερη επίδρασή τους αναρωτιέμαι : γιατί τις ζούμε; Απλά να τις διηγούμαστε; Από κάποιο σοφό είχα ακούσει πως οι ωραίες ιστορίες συμβαίνουν σε εκείνους που ξέρουν να τις διηγηθούν. Λες να είμαστε εν τέλει επίδοξοι παραμυθάδες; Γιατί εν τέλει συμβαίνει συχνά να θυμάμαι πιότερα από εκείνα που έχω ζήσει. Για λίγο μια παύση. Να απολαύσω. Ακόμα και στον πυρετό της μέρας. Να σκηνοθετήσω στο μυαλό μου τους περαστικούς, να σε θυμηθώ, να επενδύσω πάνω σου μουσικές, να παίξουν τα μάτια μου με το φως, να βάλω στην ημέρα περισσότερο από εμένα, από εσένα, από όσα ζήσαμε ως συνωμότες του απερίγραπτου.

Η Αθήνα μεγάλη πρόκληση για τούτη την ανακάλυψη. Μετά από τόσα χρόνια σε τούτη την πρωτεύουσα του Νότου κατάλαβα πως αυτή είναι για τον καθένα κάτι άλλο. Κουβαλά ο καθένας στον μπρελόκ του τη δική του. Καταλαβαίνεις κάποιον εις βάθος, αν σου δείξει τον αθηναϊκό του χάρτη.

Δρόμοι διλήμματα, πλατείες αχαρτογράφητες, lifestyle νυχτοπερπατήματα, λόφοι – συναυλίες, Ανατολή και Δύση σε μισάνοιχτα ξενυχτάδικα, σε λιμάνια και σε σπίτια ξενυχτισμένα, εργάτες και φαντάροι πρωινοί, ηλικιωμένοι σε μπαλκόνια ενός τετραγωνικού ή σε περιποιημένα εκκλησιαστικά προαύλια, εμείς εδώ, εκεί, μαζί, χώρια, αποφεύγοντας ο ένας τον άλλο, αναζητώντας ο ένας τον άλλο, κλαίγοντας και χορεύοντας ο ένας για τον άλλο, αγάπες, τσακωμοί, διεκδικήσεις, διαδηλώσεις, ματαιώσεις κι ένα βαρύ «γαμώτο» που είμαστε μαχητές μιας γκρεμισμένης εποχής κι ένα «αχ» του ναυαγού που είδε καπνό από φουγάρο στη σιωπή μιας αστικής σκέψης του.

Έτσι κι εγώ απόψε από τα ψηλά της σοφίτας σε αφήνω να περιηγηθείς για λίγο στη δική μου Αθήνα μαρτυρώντας ταυτόχρονα πως μένω πάντα κυνηγός κυνηγημένος μιας στιγμής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑